Vegan (glutenfritt) banan bröd
Jag hann inte vara på jobbet i mer än 1,5 timme idag innan jag fick aura på migrän... jag sprang iväg och tog min medicin men jag orkade ändå inte stanna kvar. Usch jag får alltid så dåligt samvete när jag måste gå från jobbet, det är något jag aldrig vill göra men när jag får just migrän har jag nästan inget val.. är det någon mer som lider av migrän och samma jobbiga samvete? Min eftermiddag har därför spenderats på att ta hand om mig själv och min kropp, jag är därför så glad att jag bakade ett glutenfritt bananbröd igår. Det är verkligen det godaste bananbrödet jag har ätit. Nästa gång ska jag toppa med en hel banan som jag brukar göra. Detta brödet påminner lite om en mjuk pepparkaka och passar verkligen perfekt till kaffet. (Förresten vad tycker ni om min nya kopp som jag fyndat på Zara home för 99kr. Köpte även en matchande espresso kopp till Armin och ett fint kakfat)Tänkte dela med mig att receptet för bananbrödet som jag hittade på Ida Wargs blogg, stort tips! 5 dl glutenfria havregryn2st mosade bananer0,75tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1 tsk kanel1 tsk havssalt1,5 tsk vaniljpulver0,5 dl valfri mjölk0,5dl kokosolja0,5 dl honung eller agave1,5 matsked vinägerMixa havregrynen till ett mjöl i en matbredar. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa detta i en matbredare till en smet. Lägg smeten i en brödform och sätt in i ugnen i ca 35 minuter på 175 grader. Låt brödet vila i ugnen ca 10 minuter. Tips! ät brödet ljummet, det blir så mycket godare när det är nybakat men fungerar även dagen efter. Love, i