Sötpotatissoppa
Jag älskar verkligen att stå i köket när jag har extra tid över. Igår eftermiddag förberedde jag min to go lunch till mig och Armin och till efterrätt gjorde jag en vegansk och nyttig kladdkaka. Det var verkligen så gott! Igår tittade jag dessutom igenom en kokbok jag köpte nyligen och hittade en sötpotatissoppa med ingefära och gurkmeja. Blev verkligen så sugen på att testa och den blev faktiskt riktigt god. Färgen blev inte riktigt lika ljus vilket gör att den ser mindre god ut i verkligheten än vad den faktiskt var haha... alltid är det något. Recept: 500g sötpotatis 1 gul lök 2 cm riven ingefära olivolja 5 dl vatten 2 tsk gurkmeja 2 tsk hounung1/2 ekologisk grönsaksbuljong 1 dl ekologisk matlagnings grädde eller oatly gräddesalt och pepparBörja med att skala sötpotatisen och skär löken i grova bitar. Fräs sötpotatisen, löken och ingefäran i olivolja i ca 3-5 minuter. Tillsätt därefter vatten,gurkmeja, hounung och buljongtärningen, låt koka i 30-35 min (tills sötpotatisen är mjuk). Tillsätt grädden och mixa slätt med en mixer. Smaka av salt och peppar. Love, i