Nu är saften upphälld och klar...
Årets saft är klar, upphälld på flaska och intryckt i en trång frys. S fick ett smakprov tidigare idag och den verkade gå hem.Många recept har 1,5 kg socker på 2 L vatten samt därtill 30 g citronsyra. Sen fanns där recept med allt från 10-30 klasar på 2 L vatten så variationen är ganska stor.Jag har som sagt växlat mellan tre olika recept så här kommer mitt:5-8 rabarberstänger (jag tog 6 st ca 800 gram)30 klasar fläderblommor2 citroner60 g citronsyra4 liter vatten2 kg sockerGör såhär:Skär rabarbern i bitar, ca 1 cm tjocka. Tvätta flädern, tvätta och skiva citronen. Lägg allt i en stor gryta/spann/etc - ta något stort som finns hemma :).Koka upp 4 liter vatten, slå på över frukten, tillsätt citronsyra. Rör om!Låt stå minst 24 h. Sila av och tillsätt socker. Rör om tills sockret löst sig. Klart! :)