Vegetarisk lasagne med kryddiga rotfrukter

Ingredienser 12 lasagneplattor 500 g cottage cheese naturell 2 dl riven ost Tomatröra  3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter 250 g rotselleri 2 msk olivolja 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 1 dl vitt vin 1 msk konc grönsaksfond 2 tsk chipotlepaste eller ancho style chilipeppar (2 tsk chipotlepaste motsvarar 1 tsk ancho style chilipeppar) 1 tsk kakao 1 tsk oregano 2 tsk spiskummin 1 tsk kanel 1 tsk chilipulver 1 tsk flytande honung 1 tsk salt 1 krm peppar Garnering 1 mozzarella (à 125 g) 1 tsk oregano Gör så här 1. Tomatröra: Skala, halvera och skär lök och vitlök tunt. Skala och grovriv morötter och rotselleri. 2. Fräs lök, vitlök, morötter och rotselleri i olja i omgångar i en stor stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.Starta timer 3. Häll i krossade tomater, vin och fond. Tillsätt chipotlepaste, kakao, oregano, spiskummin, kanel, chilipulver, honung, salt och peppar. Låt koka ihop i ca 5 minuter.Starta timer 4. Sätt ugnen på 225°C. 5. Smörj en ugnssäker form (ca 30 x 20 cm för 4 portioner). Varva lasagneplattor med tomatröra, cottage cheese och lite riven ost mellan varje lager. Börja och sluta med tomatröra. 6. Fördela mozzarellan riven i bitar överst. Strö över oregano. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, lägg ev på aluminiumfolie mot slutet. Servera gärna lasagnen med sesamdressad råkostsallad.