Tacos med portabello och spetskål

Ingredienser Grillad spetskål:1 spetskål eller sommarkål (färsk vitkål)1 kruka koriander1 kruka oregano1/2 röd chilisaften av 1 lime1 krm saltRanchdipp:3 dl gräddfil1 påse dipmix gärna ranch (à 14 g)Syrad rödlök:1 rödlöksaften av 1 lime1 tsk sockerPortabello och majs750 g portabellosvamp2 majskolvar1 påse kryddmix gärna enchilada (à 28 g)1 msk matoljaTill servering1 förp mini tortilla original (à 200 g)1 burk salsasås gärna chunky (à 230 g)ev färsk basilikaGör så här Spetskål: Klyv kålen och grilla eller stek med snittytan nedåt tills den börjar bli lite svart. Vänd kålen och grilla lika länge på andra sidan. Ta av kålen från värmen och låt den svalna något. Dipp: Blanda gräddfilen med dipmixen i en skål. Syrad lök: Skiva löken tunt och lägg i en skål, tillsätt limesaften och sockret. Blanda ordentligt. Spetskål: Grovstrimla kålen, koriandern och oreganon. Finhacka chilin. Lägg i en skål och pressa i saften från limen och smaka av med salt. Blanda ordentligt. Svamp och majs: Grilla svampen ca 3-5 minuter på varje sida. Grilla samtidigt majskolvarna runtom tills de har fått fin färg och känns klara.Starta timer Skiva svampen, skär av majskornen från kolvarna och lägg i en bunke. Rör i kryddmix och olja. Till servering: Värm tortillabröden och fyll med kålsallad och svamp, toppa med salsasås, dipp, syrad rödlök och ev färsk basillika.