Spindelkakor

Ingredienser PORTIONER: 24 kakor3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk salt100 g rumsvarmt smör50 g smält ljus choklad1 1/2 dl rörsocker2 tsk vaniljsocker1 äggca 1 dl smält mörk choklad24 runda chokladtryfflar1 lakritsstångGör så här Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa eller rör ihop smör, smält choklad, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rulla smeten till 24 bollar och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar (för 24 kakor). Grädda i mitten av ugnen 8 minuter. Ta ut och tryck försiktigt med skaftet på en träslev så det blir en fördjupning i mitten av varje kaka. Grädda ytterligare ca 2–3 minuter. Låt svalna helt. Spritsa den mörka chokladen som ben på kakorna. Lägg chokladtryfflarna i fördjupningarna. Skär lakritsstången i tunna skivor och fäst som två ögon på varje chokladtryffel med lite smält choklad.