SAFFRANSMAZARINER

Bottnar 125 g Arla® Svenskt Smör1 dl florsocker3 dl vetemjöl1 äggulaMazarinfyllning: 50 g Arla® Svenskt Smör, smält1 pkt saffran à 0,5 g400 g mandelmassa, riven100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat2 ägg3 äggulor1 msk vaniljsocker2 msk vetemjölGarnering: hyvlade mandelflorsockerGör så här: Bottnar: Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Ta ut bottnar med en rund form (går bra med ett glas eller en pepparkaksform). Klä runda mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg. Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 175°. Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan. Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare. Tillsätt det smälta saffransmöret. Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet. Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.