Petis choux-semlor med hallongrädde

20 st2 dl vatten50 g smör0,5 tsk malen kardemumma2 dl vetemjöl3 äggFyllning:2,5 dl vispgrädde125 g färska hallon200 g mandelmassaTopping:florsockerGör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper på botten och kanter. 2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att fett, ägg och mjöl blandar sig ordentligt med varandra. 3. Klicka ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de svällt och fått gyllene färg, cirka 20 minuter. Låt kallna. Fyllning:1. Vispa grädden fluffig och mosa hallonen med en gaffel. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden. Mosa mandelmassan med en gaffel och blanda med lite av den vispade grädden till en bredbar konsistens. 2. Dela petis- chouxerna på mitten. Fyll med mandelmassa och hallongrädde. Toppa med pudrat florsocker.