Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

Tillagningstid: 30 min 4 portioner 12 st Ingredienser                        400 g färsk tagliatelle1 zucchini1 schalottenlök, finhackad1 msk olivolja300 g marinerade kronärtskockor, deladePistagepesto 1 dl pistagenötter2 msk vatten0.5 dl finriven parmesanost1 kruka färsk basilika1 liten vitlöksklyfta0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)0.5 dl olivolja Gör så här: 1. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.2. Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.3.Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.