Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Tillagningstid: 35 min Ugnstemperatur:225º 4 portioner13 st Ingredienser                               400 g pasta penne                                                                                         800 g morötter1 msk olivolja2 vitlöksklyftor, rivna0.5 tsk cayennepeppar1 tsk salt2 dl crème fraicheKrunchiga kikärtor 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)0.5 msk sesamolja1 vitlöksklyfta, riven0.5 dl solroskärnor20 g bladpersilja, finhackad0.5 tsk salt Gör så här: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt med olja, vitlök, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de börjar ta färg, ca 10 min. Mixa morötterna med crème fraiche till en slät pure.Krunchiga kikärtor: 2. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och stek kikärterna till fin färg. Tillsätt vitlök och solroskärnor och stek lite till. Ta pannan från värmen och vänd runt med persilja och salt. 3. Blanda pastan med pastasåsen och servera toppad med kikärterna.