Långpannebullar

ca 40 bullar1 sats Grunddeg vetebrödägg till penslingfyllning 125 g rumsvarmt smör1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 dl äppelmos eller 1 äpple itunna hackade skivorBlanda smör, socker och kaneloch bred på degen. Klicka utäppelmos ovanpå eller strö överäppelskivor.fyllning 225 g rumsvarmt smör1/2 dl farinsocker1 tsk vaniljsocker1 dl blandade hackade nötter och/eller mandelspånBlanda smör, farinsocker och vaniljsocker och bredpå degen. Strö över hackade nötter (pistage, hasselnötter, valnöt) och/eller mandelspånfyllning 32 dl vaniljkräm (se recept sid xx)1 1/2 dl mjuka, finhackade torkade aprikoserBred vaniljkräm på degen och strö hackade aprikoser över. Aprikoserna kan blötläggas en stund ivarmt vatten om de är hårda.fyllning 425 g rumsvarmt smör1/2 dl strösocker1/2 tsk malen kardemumma1 päron i tunna hackadeskivorBlanda smör, socker ochkardemumma och bred pådegen. Strö över päronskivor.Gör en sats grunddeg och ta upp den färdigjästa degenpå ett mjölat bakbord. Knåda igenom degen och dela den ifyra bitar. Kavla ut till fyra rektanglar och använd en elleralla av fyllningarna nedan. Rulla ihop och skär rullarna i ca2–3 cm tjocka skivor. Ställ skivorna i rader på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ dem med ett par centimeters mellanrum så att de har plats att jäsa men ändå går ihop, då blir desaftiga och goda. Vill man inte att smakerna ska blandas kanman dra upp bakplåtspapperet lite mellan raderna så hållsde isär bättre. Eller så blandar man hej vilt. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk. Pensla med ägg.Grädda i mitten av ugnen i 250° i 5–10 minuter tills bullarnahar fått fin färg