Kycklingtacos med grillad sparris & kryddig gräddfil

Ingredienser 500 g kycklinglårfilé1 påse kryddmix gärna chicken taco (à 28 g)Syrad rödlök1 rödlök1 lime1 tsk sockerKryddig gräddfil2 dl gräddfil1 msk chipotle paste1 krm salt2 avokador250 g grön sparris1 krm salt1 förp mini tortilla original (à 200 g)ca 70 g mâchesallad1 burk salsasås gärna chunky salsa (à 230 g)Gör så här Kyckling: Blanda kyckling och kryddmix i en bunke. Grilla kycklingen över medelhög värme ca 5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på minst 72°C.Starta timer Syrad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa i saften från limen och tillsätt sockret. Blanda runt och ställ åt sidan. Gräddfil: Häll gräddfilen i en skål och tillsätt chipotle paste och salt. Rör om. Gröp ur avokadorna och skär i klyftor. Dela sparrisen på längden och grilla ca 2 minuter, vänd sparrisen ett par gånger under tillagningen. Låt svalna och skär i mindre bitar. Salta.Starta timer Skär kycklingen i tunna skivor. Värm tortillabröden och fyll med machésallad, sparris, avokado och kyckling, toppa med chipotlegräddfil, syrad rödlök och salsa.