Kardemummaflätor

Ca 20 flätor1 sats Grunddeg vetebröd+ 1 tsk nystött kardemummaFyllning150 g rumsvarmt smör3 msk kardemummakärnor1 dl strösockerGarnering1 ägg till penslingpärlsockerGör en sats grunddeg och ta upp den färdigjästa degenpå ett mjölat bakbord. Knåda igenom degen. Dela den i tvåbitar och kavla ut till rektanglar. Bred smöret på halva rektanglarna (långsidan). Stöt kardemumman grovt och ströden och sockret över smöret. Vik nu över den andra hälftenav degen och tryck till lätt. Skär tunna remsor av degen, ca 1 cm breda. Fläta remsorna och nyp ihop flätorna i ändarna. Dela remsorna om duvill göra små korta flätor eller behåll dem längre.Lägg flätorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låtjäsa under bakduk till dubbel storlek, 20–30 minuter. Pensla flätorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 250° i 5–10 minuter, tills flätorna har fått fin färg.