Goda semlor med hemgjord mandelmassa

18 stycken3 dl mjölk25 g jäst1 dl strösocker2 tsk mortlad kardemumma150 g rumsvarmt smör7 dl vetemjöl1 ägg till penslingMandelmassa:2 dl mandelmjöl1,5 dl florsocker2 msk vispgräddeca 0,5 finriven bittermandelTill servering: 3 dl vispgräddeflorsocker till garneringGör så här;1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk. 2. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, cirka fem minuter. Låt jäsa under bakduk en timme. 3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar. Forma runda bullar med lätt mjölade händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda gyllene mitt i ugnen cirka tio minuter. Låt svalna på plåten. Rör ihop mandelmjöl, florsocker och grädde till en mandelmassa och smaka av med bittermandel. Vispa grädden fluffig. 5. Skär toppen på bullarna och gröp ur lite i mitten. Bred på mandelmassa och klicka på grädde. Lägg tillbaka locket och pudra med florsocker.