Frasiga pannkakor

Du behöver 2,5 dl vetemjöl0,5 krm salt5 dl mjölk1 dl bubbelvatten3 ägg100 g smör3 msk oljaGör så här 1. Mät upp mjöl och salt och blanda. Rör samman till en jämn smet med 3 dl av mjölken. När smeten är helt klumpfri rör du i resten av mjölken. Rör sedan ner äggen ett och ett och häll till sist ner bubbelvattnet.2. Rör så lite som möjligt i smeten för att få en fluffig pannkaka. Låt smeten vila kallt, gärna över natten men minst 30 minuter. Stek varje pannkaka i en tsk smör och en aning neutral olja på medelhög temp. Häll ner smeten i pannan när smöret tystnat och vicka på pannan så smeten rinner ut. Vänd pannkakan när den börjar se gräddad ut.3. Ska du steka många kan du hålla dem varma på ett ugnsfast fat i ugnen på 40-50 grader.Förslag på toppingar!1. Rårörda blåbär med lakritspulver i vispad crème fraiche med lönnsirap2. Kokossirap, smörstekta valnötter och päron och lättvispad grädde3. Grekisk yoghurt med lavendel, fläderbärssirap, krossade salta marconamandlar och björnbär