Bästa kanelbullarna

De saftigaste och godaste kanelbullarna någonsin! Mandelmassai fyllningen är del i hemligheten, liksom ströbrödet, som gör attinte allt det goda rinner ut ca 40 bullargrunddeg vetebröd:50 g jäst5 dl mjölk14–16 dl vetemjöl175 g rumsvarmt smör1 rumsvarmt ägg1 1/2 dl strösocker1 tsk salt2 tsk nystött kardemummafyllning:150 g rumsvarmt smör100 g riven mandelmassa1 1/2 dl strösocker3 msk ströbröd1 msk vatten1 1/2 msk kanelgarnering:1 ägg till penslingpärlsockerSmula jästen i en bunke eller köksmaskin. Värm mjölken såatt den blir fingervarm, 37°, och häll den över jästen. Rör tillsjästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet, ca 12 dl. Klicka ismöret och blanda i ägg, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen i maskinen eller för hand tills den är blank ochsmidig. Tillsätt eventuellt mer mjöl.Låt jäsa under bakduk på en dragfri plats i 30–40 minuter, tilldubbel storlek.Förbered fyllningen under tiden: Lägg alla ingredienser i enskål och blanda ordentligt med en gaffel.Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom. Deladen i två bitar och kavla ut till rektanglar. Bred på fyllningenoch fös ihop till rullar från långsidorna. Skär i 2–3 cm tjockaskivor och lägg i bullformar. Eller skär dubbelt så stora ochlägg i muffinsformar om du gillar supermegabullar. Ellerlägg dem glest direkt på bakplåtspapper eller smorda plåtar.Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 20 minuter.Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda imitten av ugnen i 250° i 5–10 minuter. Låt svalna på gallerunder bakduk.