Asiatisk portabelloburgare med edamamekräm och röd currydressing

IngredienserBurgare 560 gram portabello2 klyfta(or) vitlök2 tsk färsk ingefära2 msk japansk soja1 msk rapsolja150 gram skivad cheddarost4 st hamburgerbröd0,5 msk rapsolja0,5 st romansallat Edamamekräm 250 gram edamamebönor, tinade3 msk rapsolja1 kruka(or) färsk mynta1 st Citron3 krm salt1 krm svartpeppar Ingefärspicklad gurka 0,5 st gurka1 tsk färsk ingefära1 msk vitvinsvinäger1 tsk strösocker0,5 tsk salt2 msk vatten Röd currydressing 1 dl majonnäs2 tsk röd currypasta2 krm salt Tillagning: 1. Värm ugnen till 200 grader. Ingefärspicklad gurka: 1. Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och riv ingefära. Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten. Blanda om och låt stå till servering. Burgare: 1. Lägg svampen i en ugnsfast form.2. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen. Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min. Edamamekräm: 1. Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Röd currydressing: 1. Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt. Burgare: 1. Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp. Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.2. Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna. Montering: 1. Bred dressing på varje underdel av bröden. Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar. Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden. Ät och njut!