Smidiga baguetter.
20 gjäst 2,5 dl ljummetvatten 0,5 msksalt 1 mskolivolja 6 dlvetemjölSmula ner jästen i en bunke och häll ner vattnet, rör om till jästen har smält. Tillsätt de övriga ingredienserna (allt utan saltet) och arbeta degen i maskin i 5 min eller 10 min för hand. Häll till sist ner saltet och knåda in det i degen. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Skapa två baguetter som du tvinnar lite och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 min. Sätt ugnen på 250° men innan du ställer in plåten med baguetterna så sänker du värmen till 225° och stänker lite vatten i botten på ugnen, grädda i 8-15 min, tills de är genomgräddade och har fått lite färg på ytan. Ät dom direkt till en god soffa eller med en massa ost.