Recept!! Rulltårta à la semla.

Här kommer receptet!! Perfekt om du tycker att en vanlig semla är alldeles för mäktig, svår att äta eller om du är glutenintolerant. Knäck 3 st ägg och vispa dom pösigt tillsammans med 1,5 dl strösocker. Blanda 1,5 dl potatismjöl med 1 tsk bakpulver och 1 tsk mald kardemumma. Sila ner det i äggblandningen och rör om till en jämn smet. Red ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ i ugnen på 250° i cirka 5 minuter. Täck ett bakplåtspapper under tiden med strösocker och vänd rulltårtan upp och ner på sockret när den är klar i ugnen och låt den svalna. Vispa under tiden önskad mängd mandelmassa tillsammans med en skvätt grädde, den ska va ganska så lös mandelmassasmeten. Vispa grädde för sig med lite vaniljsocker. Ta bort bakplåtspappret från rulltårtan och bredd på mandelmassesmeten, rulla ihop och skär i önskade stora rulltårtebitar, sprits över vispgrädden och sen använde jag kanten på rulltårtan som ett litet lock som jag skar till en trekant. Lite florsocker på toppen sen är den redo att avnjutas med en kopp varmt kaffe.