Recept på Ravioli à la Nygatan.

Här kommer receptet som jag lovat dela med mig utav på vår helt egna variant av kantarell- och vitlöksfyllda ravioli. Fula men ack så goda. Vi var så hungriga och taggade på att smaka så jag fick tyvärr inte någon bild på när den var klara. Ravioli: En sats pastadeg (recept hittar ni från tidigare inlägg under recept i kategorin), två stora nävar kantareller, ett pkt philadelphiaost, en gul lök, två vitlöksklyftor, en halv dl riven valfri ost, salt, svartpeppar, vitpeppar, chiliflakes och lite grönsaksbuljong/fond (en halv tärning eller en msk fond). Skyn: En dl olivolja, tre msk chiliolja, lite persilja, två vitlöksklyftor, salt, peppar och ca. två till tre dl pastavatten. Samt riven parmesan till garnering. Hacka alla ingredienser (pressa vitlöken) till fyllningen och stek det i lite olja och smör tills det fått färg. Låt svalna lite innan du blandar det med philadelphiaosten, kryddorna och den rivna osten. Ställ i kylen en stund. Kavla ut pastan tunn eller i pastamaskin (nr.3) och lägg en klick fyllning, vik ihop pastan (se till att det inte blir några luftbubblor) och fäst kanterna med lite vatten som ett klister, nagga med en gaffel på sidorna. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och häll på massa salt. Gör skyn genom att hälla ner oljorna, pressad vitlök och kryddorna i en stekpanna med lite högre kant. Koka pastan i ca. 3-5 min innan du lägger i den i skyn tillsammans med pastavattnet, låt puttra en liten stund innan servering. Garnera med lite riven parmesan, hackad persilja och nymald svartpeppar.Smaklig Måltid!