Recept på en smidig förrätt.
Igår gjorde jag en variant på en god och smidig förrätt. Jag är ingen stort fan av varken frukt i mat eller ädelost men det var nån annan som önskade det igår så jag gjorde en egen variant av det som fanns i kylen.Receptet har ni här: Ett pkt färdig pizzabotten, ett stort päron, en halv dl creme fraiche, en nypa flingsalt, en bit ädelost, honung och en näve mandel. Sätt ugnen på 200g varmluft. Kavla ut pizzadegen extra tunn och bre på creme fraiche. Skär päronet på mitten och sen i tunna skivor och lägg fint på degen. Strö över ädelosten och ringla över honung. Vik in hörnen på ’pizzan’ och grädda den i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Under tiden hackar du mandeln i önskad storlek (går bra med vilken nöt som helst) och häller över en nypa flingsalt och rostar den lite lätt i en torr stekpanna. När ’pizzan’ är klar stör du över mandeln och ringlar ytterligare över lite honung. Skiva i önskas storlek och servera med ett glas kallt vitt vin. ..den blev mer än godkänd tydligen.