Recept på asgod sparrissoppa.

223/365 Asså att göra egen sparrissoppa från grunden är både väldigt smidigt och superdupergott. Kolla såhär gjorde vi bara:Stek 2 stycken finhackade schalottenlökar med lite olja tills det mjuknat och tillsätt 0,5-1 dl vitt vin/rosé vin, 2 dl vispgrädde, 1 dl vatten och 2 msk kycklingfond. Låt buttra en stund. Tvätta och skiva 2 knippen färsk sparris (spara topparna vid sidan om). Tillsätt sparrisen och låt den koka lite lätt tills den mjuknat lite. Tillsätt salt och peppar. Mixa soppan slät, stek sparristopparna i olja med salt och peppar. Häll upp soppan direkt i en djup tallrik och garnera med sparristopparna och lite olivolja. Ät tillsammans med bröd som stekts på stekpannan i riktigt med olja, smör, hackad vitlök och flingsalt. Mm mm mmmmmm! Nu ska jag åka mot Askersund för att styla brud…vill du se mer av det så kika in här imorgon!! Tjingeling tillsdess!