Kantarellpasta

WOW vilken pasta vi slängde ihop igår..sugen? Receptet har ni här: Pasta, olja, smör, kantareller, 2st schalottenlökar, 1 vitlöksklyfta, en halv chili, 3 dl vitt vin, 1 dl schalottenlöksfond eller svampfond, 1-2 tsk dijonsenap, salt, svartpeppar, vitpeppar, en knippe färsk persilja och pastavatten. Serveras med riven parmesan och vitlöksbröd. 🍝 Koka upp pastan i rikligt med vatten och mycket salt. Stek svampen i het panna tills allt vatten har försvunnit och tillsätt sedan lite olja och en klick smör. Bryn svampen med löken en stund innan du tillsätter vitlöken. Häll på vinet och fonden och låt småputtra tills nästan all vätska är borta. Tillsätt chilin och kryddorna efter önskad smak (spara persiljan!). Häll på grädden och dijonsenapen och låt puttra en stund under lock, tills pastan är klar. Tillsätt lite pastavatten..typ 3 dl..lite mer, lite mindre, det avgör du! Häll av pastan och blanda ner den i såsen tillsammans med persiljan. Strö på parmesanost och gör ett smarrigt vitlöksbröd till. Avnjut, smaklig måltid!