Godaste ättiksgurkan!

Mitt absoluta bästa favorit-gurke-recept. Lika gott på frukostmackan som tillbehör till middagen. 15 västeråsgurkor, 6 dl vatten, 6 dl socker, 1 dl salt, 3-5 dl 12% ättika, en pepparrot, en stor dillvippa, två gula lökar och senapsfrön.Jag följer sällan recept så det är jättesvårt att säga exakt hur mycket man ska ha av allt men smaka hela tiden på vätskan så känner du hur söt, salt och syrlig just du vill ha din gurka.Blanda ner vatten, socker, salt och ättika i en kastrull och rör om tills sockret och saltet har försvunnit. Tvätta gurkorna noga och skär dem i skivor. Hacka löken och pepparroten. Varva sedan gurka med dill, pepparrot och senapsfrö i en steriliserad glasburk. När burken är full häller du på vätskan upp till kanten, stänger locket och låter allt svalna innan du lägger in den i kylen.