Matmuffins (eller mini calzone)
Idag har jag både bakat matmuffins och kardemummabullar (bullarna kommer upp i ett annat inlägg). Matmuffins är inte bara enkla att baka, de går jättebra att frysa in till senare tillfälle, eller att ta med sig som mellanmål till barnen om man ska vara ute en längre stund :) Recept:8dl vetemjöl 1msk bakpulver 2 tsk strösocker 1 tsk salt100g bakmargarin4dl mjölk200g riven gouda180g strimlad skinkaGör såhär:Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och mjölkblandningen, och arbeta ihop detta till en smidig deg. Rulla till små bollar och kavla ut, lägg i lite av fyllningen (jag brukar ha ketchup I så de inte blir så torra, smakar nästan som en Calzone då också!) och vik in kanterna. Lägg sedan muffinsarna i bullformar med inåtvikta kanterna nedåt så inte fyllningen rinner ut. Ställ i mitten av ugnen och grädda i 12 minuter eller tills de är gyllenbruna. På första bilden är det bara ost söm fyllning, andra och 3 bilden är med ost/skinka/lite ketchup.