Kardemummabullar med mandelmassa, utan jäst

Jästen är slut överallt och jag var så himla sugen på kardemumma bullar idag, så jag fick för mig att testa att baka med bakpulver istället. Resultatet? Supergoda kardemummabullar! (iaf om man frågar mig, hahah) Här kommer då receptet (ca 60 bullar) :150g smält smör1dl strösocker 1 krm salt4 tsk vaniljsocker 2 tsk kardemumma 5dl mjölk2 msk bakpulver 11-14 dl vetemjöl 2 ägg till pensling Fyllning:100g riven mandelmassa (måste inte vara i) 75g smör4 tsk kardemumma 6 tsk strösocker Såhär gör du:Sätt ugnen på 200°Börja med att blanda alla ingredienser till degen, men häll i bakpulver och vetemjöl sist av allt. Knåda degen tills den känns lite lagom smidig (den blir inte riktigt lika smidig som när det är jäst I degen, utan den blir lite smått kladdigare.) Lägg alla ingredienser till fyllningen i en skål, ställ i mikron i ca 20 sekunder (inte längre än så. OBS: det blir lite varmt!) och rör om riktigt ordentligt tills allt blandat sig väl. Kavla ut bulldegen och stryk på fyllningen. Rulla sedan ihop (från långsidan) och skär i 2-3 cm tjocka skivor, lägg dessa i bullformar på en plåt och pensla med ägg. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i 10 minuter, eller tills bullarna fått fin gyllene färg.Kanske inte bästa bilden men receptet blev ca 60 bullar, så jag valde att ha mandelmassa i hälften av dom, och utan mandelmassa I andra hälften. :)