Äppelpaj (3 olika recept)

Nu kommer tyvärr vissa inlägg sakna bilder då jag inte tänkt på att ta bild på allt jag bakat, men här kommer iaf 3 olika recept på äppelpaj :)"Klassisk" äppelpaj:Du behöver:4dl vetemjöl150g bakmargarin4dl strösocker5st Jona Gold /golden delicius äpplen1dl vattenkanel och socker+ 1 vaniljsås till serveringGör såhär:Blanda 3dl socker med vetemjölet och margarinet till en deg, kavla ut 70% av degen i en form och förgrädda i 200 grader, tills den fått en gyllene färg. Skala och skiva äpplena och lägg i en kastrull med ca 1 dl vatten och 1 dl socker, koka tills dessa är mjuka. Sila äppelbitalna och lägg i pajskalet, smula över resten av degen och strö på lite kanel och socker, mängd efter smak.Ställ sedan in i ugnen i ytterligare 25 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.Äppelpaj med blåbärDu behöver:Samma recept som ovan på "pajskalet" och mängd äpplen.1 förpackning blåbär+ 1 förpackning vaniljsåsGör såhär:Pajskalet är samma som receptet för "klassisk äppelpaj".Skiva äpplena och lägg dessa i pajskalen, skölj blåbären och strö ut dessa över äpplena.Strö resten av degen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen fått en gyllene färg.Äppelpaj med "mazarin pajskal" och smuldeg (en riktig höjdare!)Vem tycker inte om mazariner med dess goda mandelmassafyllning och mjuka skal?Här kommer ett recept på äppelpaj med just det där mjuka mazarin pajskalet och smuldeg ovanpå, en höjdare hos de som testat!Du behöver:2,5dl vetemjöl1/2dl strösocker150g bakmargarin1/2 tsk kanel (för smakens skull)Fyllning:4-5 äpplen, beroende på storlekSmuldeg:100g bakmargarin1/2dl strösocker2dl vetemjöl+ 1 förpackning vaniljsåsGör såhär:Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en form. Förgrädda i 10 minuter tills skalet fått gyllene färg, mitten av ugnen, 225 grader under och över värme.Skala och skiva äpplena och lägg dessa så de täcker pajskalet. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och smula sedan denna över äpplena. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått lite färg och servera sedan när den svalnat lite.Nu hade jag tyvärr bara bild på andra och tredje pajerna, och ingen på "klassisk äppelpaj", men här ser ni den med blåbär och de små är 3e receptet "Äppelpaj med mazarin pajskal och smuldeg"  :)