Värmande gryta med squash, champinjoner och gröna linser

Hej på er!Det är visserligen bara början på september men i alla fall här i Örebro har höstvädret brakat in med buller och bång. Grå himmel, gula löv och en isande vind... Efter den 6 km långa cykelvägen hem från universitet i motvind och spöregn förra veckan, var den här linsgrytan precis vad jag behövde. Mustig, mättande, smakrik och värmande. Hoppas ni vill prova! Ingredienser 4 portioner2 vitlöksklyftor1 gul lökca 6 dl tärnad squashca 250 g champinjonerca 2 msk olivolja2 dl gröna linseren frp krossade tomater á 390 gca 1 dl vatten1-2 msk lantbuljong börja med mindre och öka efter smak1 tsk spiskumminsvartpeppartorkad oreganoGör såhär: Börja med att koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Skala och riv eller finhacka vitlöken, skala och finhacka löken, tvätta och kvarta champinjonerna och tärna squashen. Lägg detta tillsammans med olivolja i en stor stekpanna eller en tjockbottnad gryta. Fräs på medelhög värme tills squashen fått lite färg, champinjonerna har vätskat ur sig lite och allt har fått fin färg. Passa så det inte bränns bara. Häll sedan i tomaterna, linserna, buljong och kryddor. Späd med vatten till önskad konsistens. Rör om och låt puttra på medelhög värme en stund, smaka av. Jag åt min gryta tillsammans med kamutvete och ruccolasallad, toppat med näringsjäst och svarta sesamfrön. Passar perfekt att stoppa i matlådan till dagen efter samt att frysa ner i portionsburkar och ta upp vid senare tillfälle. Bon apetit!  Puss och kram! <3