Vår, sorg och en försiktig uppmuntran

Hej finingar! Våren har kommit till Örebro och givit ifrån sig en hel laddning ny, härligt sprudlande vårenergi! Dagarna blir bara längre och längre och de känns som att man får mer oh mer tid. ...samtidigt som man får mer och mer att göra! Sista kursen för det här läsåret är nu påbörjad och vi har bytt miljöanalyser och globala miljömål mot växtfysiologi. En tvärvändning från reflektioner, värderingar och diskussioner mot faktaspäckade föreläsningar och svar som bara är antingen rätt eller fel och inget däremellan. Det har väl också sin charm kanske, det är ju väldigt tydligt att förstå vad det är läraren vill att man ska lära sig. Personligen saknar jag att det inte är speciellt intellektuellt, etiskt och åsiktsmässigt utmanande. Men det är bra tre yttepyttiga dagar kvar till påsk och en väldigt efterlängtad hemresa, sen är det bara en och en halv månad med växtnäringstransporter, cellers anatomi, fotosyntes och kemiska processer i växten kvar innan sommar!! Det gör det värt att kämpa på. Idag är det söndag, två dagar efter det fruktansvärda attentatet i Stockholm. Så ofattbart sorgligt och vidrigt och samtidigt så hjärtskärande fint mitt i allt, att se den kärleksvåg som Sverige och Stockholm skickade som svar på dådet. All styrka och stöd de drabbade. Tillsammans kan vi klara allt. Egentligen skulle det här blir ett peppigt inlägg om en god vårfrukost men det känns så konstigt ändå, att livet ska fortsätta att tuffa på som vanligt. Vad spelar en smoothie för roll när ett människoliv släckts? Och samtidigt blir man kanske inte gladare av att allt stannar. För många av oss är det en tung helg men vi är inte så personligt drabbade att vi inte kan räta på ryggen, fortsätta med vår vardag och bevisa att vi inte viker oss. Därför tänker jag förhoppningvis förmedla lite vårig frukostinspiration till alla som vill ha!  Havreyoghurt med blåbär och granola, grönkålssmoothie med citronzest och så kaffe. Granolan består av havregryn, kokos, russin, blandade frön och nötter som kramats ihop med honung och vatten på en plåt och torkats i ugnen över natten på lägsta värme med luckan öppen. Smoothien är lite av en kylskåpsrensning med tema grönt; rivet skal av en citron och lite citronsaft, en aloevera-stjälk från krukan i fönstret, en riktigt rejäl näve grönkål, några bitar fryst mango, nån deciliter krämig kokosmjölk, en halv banan, några cm färsk ingefära, en tesked vardera av honung, supergreen-mix (pulver av spirulina, mynta och vetegräs) och baobab (pulver av apbrödträdsfrukt). Är övertygad om att smoothien blir god även utan pulver! Nyckelingrediensen i det här fallet är citronskalet - så vansinnigt gott!! Stor puss och kram på er alla, så hörs vi igen nästa gång jag hinner sätta mig vid bloggen! <3 Ta hand om er