Syrligt rosa chiapudding

Hej fina ni!Så var ännu en vecka över och det är fredag igen. Det är någon speciellt med fredagskvällar, trots att jag inte jobbar eller går i skolan mån-fre, men det är nåt så lyxigt över fredagar! Riktig fest. Och detta trots att det är fredag den 13 idag... Jag började iallafall den här fredagen med att bjuda på förmiddagsfika. Det är något av det bästa jag vet - att få lyxa till det på tidpunkter då man annars bara har tid att göra vanliga saker, som att vara på jobbet... Därför är förmiddagsfika det bästa. Och ännu bättre blir det ju såklart med trevliga gäster, vilket jag hade idag. Helt bäst med kaffe och fika i trädgården, ackompanjerat av fågelkvitter och strålande sol. Jag provade att baka glutenfria kanelbullar enligt det här receptet men lyckades lite sådär. Smaken var det inget fel på, de blev otroligt goda! Men degen blev alldeles för lös, så istället för att rulla och skära i skivor skrapade jag ihop degen lite hjälpligt så att fyllningen i alla fall hamnade i mitten, och klickade sedan ut degen med fyllning i muffinsformar. Blev kalasgott! Ska definitivt prova igen och försöka få till rätt konsistens...Till fredagsmellis blev det också något extra gott - en mättande tallrik grönsaker, frön och gröna blad samt en lyxig rosa chiapudding. Mmm... Ingredienser 2 portioner rosa chiapudding1 dl fet kokosmjölk1 dl vatten1,5 dl frusna röda vinbär1 krm bourbon vanilj0,5 banan färsk eller frusen 2,5 msk chiafrönValnötter, cashewnötter, blåbär och citronmeliss att toppa medGör såhär: Lägg koksmjölk, vatten, vinbär och banan i en mixer och mixa till en slät kräm. Häll ner vaniljpulvret och mixa snabbt igen. Häll upp i en skål och rör ner chiafröna. Låt svälla minst en kvart i kylskåpet och glöm inte att röra om då och då, speciellt i början, så att fröna sväller jämnt! Fördela sedan i glas eller små skålar och toppa med nötter, bär och en fräsch och grön kvist. Ljuvligt gott! Den lena smaken från kokos, banan och nötter passar väldigt fint ihop med syrligheten från vinbären och citronmelissen och det söta från blåbären. Och så tuggmotståndet från nötterna, icke att förglömma... Ni bara måste prova!  På tallriken ligger glutenfria scones ur boken Nytt bröd, baka utan gluten av Jessica Frej och Maria Blohm (riktigt bra bok, bakar nästan allt mitt glutenfria bröd ur den), den ena med tahini, tomat, örtsalt och citronbasilika från fönsterkarmen, den andra med tahini, ruccola och näringsjäst. Dessutom hyvlade morötter med pressad citron och solrosfrön samt syrad vitkål. Det står man sig definitivt på en bra stund! Jag hoppas att ni alla har en härlig helg att se fram emot! Själv skall jag åka och pyssla med grannens hästar om en stund, imorgon väntar jobb, konsert och Eurovisionfinal och även på söndagen ska jag snöra på mig förklädet och placera mig bakom disken, kaffemaskinen och bakbänken. Trevlig helg på er! Puss och kram <3