Svampomelett
Hej! Eftersom jag inte hann blogga igår kommer gårdagens middag nu istället - svampomelett! Snabbt och gott :) och såklart kan man göra omelett på precis vad som helst, här kommer bara mitt förslag! Ingredienser 4 champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 morot ca 1/5 dl majs 1 liten näve ruccola olja eller annat stekfett 2 ägg salt peppar (några skivor ost) Gör såhär: Tärna svampen och pressa vitlöken. Stek i oljan tills det har fått lite färg men se upp så det inte blir bränt. Riv ner moroten och fräs ytterligare en stund. Häll sedan ner majsen och ruccolan och fräs lite till. Vispa under tiden ihop äggen med lite salt och peppar. Fördela blandningen i stekpannan jämt och häll sedan över äggsmeten. Sänk värmen något och vänta tills omeletten stelnat. Om du vill lägger du på ostskivorna nu! Lägg gärna ett lock över stekpannan så att inte värmen försvinner. Peta gärna med stekspaden i omeletten medan den steks, så att ostelnad äggsmet rinner ner i hålen som bildas. Då gräddas omeletten lite jämnare! Avnjut sedan med valfritt tillbehör! Jag åt såklart ruccola till och även hummusen på bönor som jag gjorde för några veckor sedan och haft i frysen sedan dess. Puss och kram!