Spenatpannkakor med bovete
Hej! Ikväll efter ridningen slängde jag ihop lite pannkakor, gick faktiskt oväntat snabbt och var helt galet gott. Rekommenderas varmt! Ingredienser Pannkakor 2 ägg 1,5 dl havremjölk 1 dl bovetemjöl 2 spenatklumpar (frysta som fått tina) salt smör eller kokosolja Tillbehör 1 morot russin citronsaft Ruccola Keso Gör såhär: Vispa ihop ägg och mjölk , tillsätt sedan mjölet och saltet och vispa så att det inte blir några klumpar. Byt sedan vispen mot en gaffel och rör ner spenaten. När man köper fryst spenat ligger de ju ofta i klumpar, jag använde två sådana som jag tog ut ur frysen på morgonen. Då var de helt tinade på kvällen. Hetta upp smör eller kokosolja i en stekpanna. Jag rekommenderar kokosolja, då det gör pannkakorna frasigare och mer gyllenbruna. Häll i ca 1 dl smet och fördela jämt i stekpannan. Stek på låg värme tills all smet har stelnat, ytan blir matt och pannkakan börjar bli lite brun i kanterna. Då kan du vända den. Riv under tiden en morot som du blandar med citronsaft och några russin. C-vitaminen i citronsaften gör att kroppen lättare tar upp järnet ur maten - vilket är bra om man äter mycket vegetariskt då man lätt kan få järnbrist. Russinens funktion är att det blir supergott och keson tillför protein och god smak! När pannkakorna är klara kan du lägga på tillbehören, rulla ihop pannkakan, äta och njuta! Puss och kram!