Sojamarinerad tofu med rotfruktspuré
Hej! Hann inte uppdatera i tisdags, men här kommer i alla fall receptet på den marinerade tofun och rotmoset jag åt. Ingredienser: Marinerad Tofu 1 msk soja 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 krm buljong 1 krm chilimix 1 krm koriander lite citronsaft ca fyra skivor naturell tofu Gör såhär: Pressa eller finhacka vitlöken och rör ihop alla ingredienser i en skål. Häll sedan över marinaden i en plastpåse tillsammans med tofun, och låt ligga några timmar innan du steker tofun. När det ligger i påse kommer marinaden bättre åt alla tofu! Ingredienser: Rotfruktspuré 1 palsternacka 1 morot 2 små rödbetor 2 msk sojagrädde 1 klick smör salt peppar Gör såhär: Skär rotfrukterna i små bitar - ju mindre bitar desto kortare koktid! Häll sedan på vatten så att det precis täcker rotfrukterna, och koka tills de är mjuka. Häll då av vattnet och mosa palsternackan, moroten och rödbetorna tillsammans med grädde, smör, salt och peppar. Sojagrädde ger en lite speciell smak, så gillar man inte den går det lika bra med vanlig grädde eller mjölk! Puss och kram!