Snickerskakaor - vegan + raw + glutenfri + sockerfri

Hej!Här kommer första receptet från studentmottagningen där jag stod för dessertbuffén - magiskt goda snickersrutor! Fyllig chokladsmak i botten, len och söt jordnötssmak ovanpå och så havssalt som bryter av det hela perfekt. Och dessutom busenkelt, prova redan idag! Ingredienser 30-40 bitar, beroende på storlek Botten3 dl valnötter2 dl havregryn3 dl torkade dadlar utan kärna4 msk kakao3 msk jordnötssmör0,5 dl kokosoljaTopping1 dl jordnötssmör0,5 dl kokosolja2 msk agavesirap1 tsk flingsalt Gör såhär: Börja med att mixa valnötterna ganska fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör till en jämn massa. Klä en passande form med bakplåtspapper eller plastfilm - jag använde en rektangulär gratängform - och tryck ner chokladmassan. Platta ut till ett jämnt lager och ställ i kylen. Rör sedan ihop jordnötssmör, kokosolja och agavesirap och tänk på att kokosoljan måste vara mjuk! Ställ den därför gärna i solen en liten stund, eller värm i en liten kastrull om du inte behöver ha den raw! Häll sedan jordnötssåsen över chokladbottnen, sprinkla lite flingsalt över och ställ i frysen för att stelna. Det tar ett par timmar, ta sedan fram "kakan" och skär rutor som du lägger upp på ett fat. Servera och njut!  Ha en fin tisdag allihop!Puss och kram <3