Snabbsallad med ångkokad morot, pasta, krutonger och champinjoner
Hej på er finingar!Måndag igen och här kommer tips på snabbaste salladen man kan göra när både orken och fantasin tryter. Variera utifrån ditt skafferiinnehåll så har du middag på ett kick. Snabb pastasallad 2 portionerpasta för 2 portioner1 pkt kokta kidneybönor eller andra valfria bönornågra salladsbladnågra skivor torrt bröd eller valfria frön eller nötternågra champinjonerlite olivoljaoregano2 morötter eller andra valfria rotfrukter1 avokado eller någon annan grönsak havrefraiche + vegansk majonäs salt, peppar och citronGör såhär: sätt ugnen på 225° och sätt på pastavatten. Putsa och dela champinjonerna i mindre bitar, tärna brödet och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla en skvätt olivolja och strössla lite oregano över. Rosta i ugnen ca 10 min, håll koll! Det ska bli knaprigt men inte bränt. Häll i pasta och koka enligt anvisningar på förpackningen. Skala och tärna morötterna, ångkoka dem mjuka. Skölj av sallad och kidneybönor. Tärna avokadon. Blanda havrefraiche med vegansk majonäs (vanliga crème fraîche och majonäs går såklart också bra, spä eventuellt med lite vatten för rinnig konsistens) till en sås. Lägg upp allt på tallrikar, toppa med rostade krutonger, champinjoner, majonässås, salt, peppar och citron. Klart! Enkelt, smakrikt och mättande - en riktigt vardagsräddare. Önskar er alla en härlig start på veckan, puss och kram! <3