Smaskiga rödbetsbiffar
Här kommer även kvällens middag! Supergoda rödbetsbiffar med quiona. Jag läste i en friskvårdstidning att rödbetor förbättrar syreupptagningsförmågan och därmed även konditionen, vilket ju låter jättebra! Ingredienser, ca 11 biffar 6 ganska små (färre om du har stora) 1 gul lök 1 msk buljong 1 tsk timjan salt peppar 1/5 chiliflakes 2 ägg 2 msk potatismjöl olja eller annat stekfett röd quiona Gör såhär: skala och riv rödbetorna på ett fat. Låt stå ett tag och finhacka under tiden löken. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur rödbetorna (OBS akta dina kläder!) och lägg dem sedan tillsammans med löken i bunke. Blanda i resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sedan biffar på medelhög värme. Se upp så de inte blir brända. Vill du äta quiona till, så kokas den enligt beskrivning på förpackningen! Jag hade även ruccola och pesto som tillbehör... Hoppas att ni alla har en fantastisk onsdag och njuter av att redan ha klarat av halva veckan! Puss och kram!