Rödbetssopppa!

Hej finisar!Måndag, ny vecka, nya tag. Helgen innebar jobb och plugg och lite vila - för jag har fått jobb! Så himla roligt, nu springer jag med disk och beställningar, står i kassan och gör kaffe igen. Så roligt! Jag älskar att jobba, jag inser vad jag har saknat det och hur skönt det är att komma tillbaka. Kanske lite middagsinspiration så här i början på veckan? Rödbetssoppa kanske? Mustig och smakrik och faktiskt dubbelt så god dagen efter. Testa vettja! Ingredienser 3-4 portioner6 rödbetor1/4 kålrot3 msk olivolja1 gul lök2 vitlöksklyftorca 3 cm färsk ingefära1 liter vatten2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk balsamvinägersalt och pepparGör såhär: Skala och grovriv rödbeta och kålrot, skala och finhacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och rotfrukter tills de blivit lite mjuka. Skala och finhacka vitlöken, finriv ingefäran och häll i kastrullen och låt fräsa med några minuter. Häll sedan på vatten och buljongtärningar och låt koka ca 15 minuter tills allt är mjukt och genomkokat. Smaksätt sist med balsamvinäger, salt och peppar - klart! Det kan vara gott att ha en pepparrotskräm till; jag gjorde min genom att blanda havrefraiche (eller vanlig crème fraîche) med vitlök, örtkryddor, salt, peppar, honung, citronsaft och massor med finriven färsk pepparrot. Smaklig måltid!  Jag önskar er en helt underbar vecka!Puss och kram <3