Råstekta palsternackor med jordnötshummus

    Hej! Gårdagens middag blev, helt enligt matplanen, råstekt palsternacka med hummus, broccoli och fetaost. Verkligen supergott!!    Ingredienser Palsternackor 2 palsternackor olivolja salt peppar   Hummus 1 burk kikärtor (400 g) 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1,5 tsk spiskummin 1 krm koriander 0,5 tsk buljong salt peppar 1 msk jordnötssmör en skvätt vatten   Tillbehör Broccoli Fetaost   Gör såhär: skala och skiva palsternackorna tunt och stek i olivolja tillsammans med salt och peppar, tills de har blivit lite mjuka och fått fin färg. Vill man så kan man steka lite längre så blir de krispiga i kanterna. Skölj kikärtorna och hacka vitlöken. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller med stavmixer, tillsätt vatten beroende på önskad konsistens! Hummusen skall helst inte vara för lös, men heller inte för torr och smulig. Kryddmängden kan också varieras, beroende på hur mycket smak man vill ha. Tina eller värm broccolin och skär fetaost i kuber - nu är din fantastiska måltid klar!          Det var ju som bekant semmeldagen igår, och ja - traditioner är ju traditioner. Så jag och en kompis lyxade till det med lite semmelfika. Gott! Såg dock på ett annat café att de hade gjort gluten-, laktos-, och sockerfria semlor, det hade jag verkligen velat prova! Är det någon av er som har smakat eller bakat det? Vad tyckte ni?   Puss och kram!