Quinoabiffar med pestosallad
Hej fina ni!Hoppas att ni njuter av en härlig helg och att ni har tid att unna er lite ledighet. Något som kan vara otroligt skönt på slappa lediga dagar, eller superstressiga dagar också för all del, är mat som går snabbt att laga. Jag som ändå njuter av varje sekund jag får laga mat, älskar att kunna öppna kylskåpet och hitta rester eller annat smått och gått att äta så jag slipper laga mat samtidigt som jag lyssnar på föreläsning, renskriver eller läser... Här kommer ett tips på sådan mat. Man kan nästan inte kalla det recept, för det kräver i princip ingen matlagning alls, men det kanske kan fungera som inspiration! QUINOABIFFARIngredienser ca 8 stca 5 dl överbliven quinoa olika former av matvete, ris eller polenta fungerar ocksåca 0,5 dl sojamjöl1 äggörtsalt och pepparlite torkad timjanen skvätt olivolja + olivolja eller kokosolja att steka iGör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till en fast smet, hetta upp stekfett i en stekpanna, klicka i smet och stek biffar på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Har du mindre än 5 dl quinoa över kan du använda samma mängd mjöl och ägg, men har du mer quinoa är det bra om du använder dig av mer mjöl och ägg. Kryddningen är det bäst att smaka sig fram. Serveringstips: tärna en tomat och en halv mozzarella och lägg på en tallrik, lägg på ruccolasallad och en halv buk kikärtor. Vänd runt det hela tillsammans med en sked grön pesto och lägg quinoabiffarna ovanpå. Strössla på solrosfrön och ringla över balsamicokräm. Klart och redo att avnjutas! Jag önskar er alla en fortsatt superhärlig helg, puss och kram! <3