Omelett - lätt som en plätt!
Glad tisdag! Eftersom jag har ridning på tisdagar och kommer hem ganska sent, behöver jag något hyfsat snabbt att fixa till middag. Så i kväll lagade jag omelett! Perfekt sätt att ta vara på gamla rester, eller bara när man behöver laga något snabbt. Man kan ju såklart variera i oändlighet, men så här ser min variant ut: olivolja en vitlöksklyfta två "klumpar" fryst spenat lite broccoli, fryst och tinad ca 80 g bönor (jag hade borlotti. 80 g motsvarar ungefär 1/3 konservburk!) ca 40 g majs 2 ägg spiskummin peppar 1 tsk buljong chiliflakes Krossa vitlöksklyftan och fräs den tillsammans med spenaten i olivoljan i en stekpanna. Lägg sedan i broccolin, bönorna (OBS kom ihåg att skölja dem) och majsen. Tillsätt kryddorna och ingredienserna "gojsa ihop sig" medan du vispar ihop två ägg. Fördela spenatblandningen jämt i stekpannan och häll sedan över äggsmeten. Peta lite i omeletten medan den steks, så att det bildas hål där "ostelnad" äggsmet kan rinna ner. Så att hela omeletten blir gräddad och inte bränd under och rinnig upptill! Omeletten är klar när all äggsmet har stelnat, då är det bara att sleva upp på tallriken och hugga in! Som vanligt äter jag ruccola till, och toppar med ett av mina andra favorittillbehör - pesto. Eftersom jag inte använde alla bönor till omeletten, mixade jag ner resten till en slags hummus. Jag använde: ca 180 g borlottibönor 1 vitlöksklyfta 1 tsk spiskummin 2 msk olivolja 1,5 tsk buljong lite chiliflakes Krossa vitlöksklyftan och häll ner alla ingredienser i en skål eller mixer. Mixa, antingen med mixern eller med stavmixer. Klart! Den här röran går utmärkt att frysa in, så bara släng ner den i burk och in i frysen. Superbra att ta upp som tillbehör någon gång då man har bråttom. Puss och kram!