Matplan och Spenatpasta
Hej på er! Ny vecka är det, vilket innebär ny matplan. Hoppas att ni alla har haft en bra helg och att ni är laddade inför en ny vecka! Jag har startat veckan med en riktigt grön middag, så här följer både recept och veckans matplan! Kvällens middag lagades mycket "på en höft", därav inte så noggranna mått... Det är heller inte så petigt med den här röran, gå på känsla! Måndag - Spenat- och lökröra med dinkelpasta Tisdag - Marinerad tofu med rotmos Onsdag - Stekt aubergine med ris Torsdag - Linsgryta med bröd Fredag - Aubergineröra med quinoa Lördag - Bönburgare med ugnsbakat potatis Söndag - Sallad med hirs, tofu och ägg Spenat- och lökröra Ingredienser: 1 spenatklump, fryst och tinad 1 gul lök 0,5 tsk buljong Chilimix Peppar Salt Spiskummin 0,5 dl soyamatlagningsgrädde Olivolja Gör såhär: Finhacka löken och fräs i lite olivolja tills den fått färg. Blanda ner kryddorna och sedan spenaten. Blanda runt ordentligt och se till att spenaten är helt tinad och varm. Häll sedan ner grädden och låt puttra en stund. Koka under tiden dinkelpastan, så mycket man vill ha, och servera med något roligt tillbehör - tillexempel morot, pesto, ruccola och hummus. Puss och kram!