Matplan och smarriga linsbollar

Hej vänner! Hur har eran långhelg varit? Jag har varit hemma hos min familj på landet och bara slappat... Hjälpt till med lite trädgårdsarbete, pluggat lite, lagat mycket mat, sprungit i skogen och gosat med mina syskon - härligt!   I kväll är det såklart dags för matplan, men även denna vecka är lite upphackad eftersom jag har mösspåtagning på fredag (!!) och även skall hem till familjen. Men såhär ser det ut! Måndag: Linsbollar med bulgur Tisdag: Torsk med citron och soja Onsdag: Dinkelpasta med hummus, broccoli och kokt ägg Torsdag: Omelett Fredag: - Lördag: - Söndag: Rester från frysen...   Såhär såg kvällens middag ut - mums säger jag bara! Linsbollarna kommer egentligen ur coop's medlemstidning Mer Smak, men jag ändrade lite så att receptet skulle passa mina skafferivaror! Ingredienser ca 20 små bollar 2 dl röda linser 1/2 burk vita bönor (200g) 3 körsbärstomater 1/4 normalstor eller 1/2 liten gul lök 1/4 dl mandelmjöl 1/2 bovetemjöl 1/2 tsk bakpuver 1/2 salt 1 msk koriander peppar chiliflakes olja jag använde kokos och solros Gör såhär: Skölj linserna och koka dem i dubbel mängd vatten 10-15 min - tills allt vatten ör borta men innan linserna bränns. Skölj de vita bönorna, skär tomaterna i mindre bitar och mixa detta tillsammans med linserna till en slät puré. Skala och hacka löken. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner löken och linssmeten. Blanda ordentligt och forma sedan bollar - ju slätare yta desto lättare att steka och snyggare resultat! Hetta sedan upp olja i en stekpanna och stek bollarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Servera med något gott - till exempel bulgur, ruccola, keso och morotsstavar.  Puss och kram!