Matplan och Röd linsgryta

Hejsan! Här kommer veckans matplan – lite i efterskott den här veckan också… Jag har dessutom lyxen att få bli bjuden på mat två gånger den här veckan, så det är tyvärr inte en helt komplett matvecka. Men håll till godo!   Måndag: Röd linsgryta med bulgur och ruccola Tisdag: Middag på restaurang! Onsdag: Bönburgare med ruccola och morot Torsdag: Tonfiskröra med ägg och knäckbröd Fredag: Broccolikräm med dinkelpasta Lördag: Födelsedagsmiddag hos kompis! Söndag: Rester!   Igår kväll hade jag en middagsgäst och serverad röd linsgryta med bulgur – mums! Linsgryta är nog en av de rätter jag känner mig mest säker på, det är svårt att misslyckas och det kan varieras i oändlighet. Vilken är er paradrätt?   Det här är en variant på en linsgryta jag lagat tidigare, men med några små förändringar. Dessutom blir det här en större sats, ca 4 portioner!                 Ingredienser 2 dl röda linser 4 dl vatten 1 gul lök olivolja 250 g krossad tomat + vatten 2 tsk buljong spiskummin koriander peppar chilimix   Gör såhär: Skölj och koka linserna. Hacka löken fint och fräs i oljan tills den fått lite färg. Lägg i linserna och tomaterna, häll i lite vatten i förpackningen så att du sköljer ur de sista tomatresterna – all tomat tas tillvara på och grytan får en lite lösare konsistens. Lägg även i kryddorna, dosera efter tycke och smak, och låt småputtra 5-10 min. Koka bulgur eller annat valfritt tillbehör och servera sedan gärna med något grönt till. Klart!    Hoppas ni får en helt fantastisk vecka och orkar kämpa på nu den sista tiden innan sommarlovet!   Puss och kram!