Mandelpanerad tofu och honungsmarinerade champinjoner

Halloj!  Ikväll hade jag en middagsgäst och jag serverade panerad tofu med svamp och ris - väldigt lyckat! Rekommenderar verkligen detta till er som tröttnat lite på tofuns enformighet. Tyvärr inte supersnygga bilder, men smaken är desto bättre!           Ingredienser (2 portioner) Panerad tofu 4 skivor naturell tofu  3 msk soja 1 ägg 2 msk bovetemjöl 6 msk mandelmjöl smör   Marinerade champinjoner 6-8 champinjoner chiliflakes 2 krm buljong 1 vitlöksklyfta 1 tsk honung olivolja   Ris 1,5 dl råris 6 dl vatten   Gör såhär: Koka upp vatten och tillsätt sedan riset, låt puttra ca 30-40 min. Lägg tofun på ett fat med höga kanter. Häll sojan över och låt stå så att tofun verkligen suger upp vätskan. Skär under tiden champinjonerna och hetta upp olja i en stekpanna. Fräs champinjonerna tillsammans med chili, buljong och vitlök. Klicka sist i honungen och fräs under omrörning tills svamparna fått färg. Lägg upp champinjonerna i en skål och diska ur stekpannan.   Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Häll ut mjölet på varsitt fat. Hetta upp smör i stekpannan. Ta upp tofun - som förhoppningsvis absorberat det mesta av sojan - och vänd en skiva i taget i bovetemjölet. Vänd dem sedan i ägget och sist i mandelmjölet. Stek sedan tofun försiktigt på båda sidorna tills den blir gyllenbrun. När detta är klart är förhoppningsvis också riset färdigt, så då är det bara att lägga upp och njuta av middagen!   Puss och kram!