Magplan och Linssoppa á la Hilde

Godkväll finisar! Hur har er helg varit? Själv har jag jobbat, chefen var bortrest så jag fick helt enkelt ta över ansvaret för caféet. Baka och sedan hålla öppet hela dagen - superkul var det som vanligt! Den här helgen fick jag dessutom peta in en nyhet på menyn - raw food brownies! Hoppas att de får hänga kvar ett tag...             Nu är veckan igång igen och jag har rivstartat med ett superjobbigt skivstång intervall-pass! Regnet öser ner utanför fönstret och vad passar då bättre att äta än en het linsgryta? Voilà, här kommer recept och veckans matplan!    Matplanen är en aning förkortad den här veckan på grund av påsklov! Då åker jag hem till familjen och låter de laga mat åt mig...   Matplan: Måndag: Linssoppa Tisdag: Svampcrépes Onsdag: Tonfiskbiffar med potatis   Linssoppa           Ingredienser: 2 dl röda linser 7 dl vatten 2 morötter 400 g krossade tomater 3 tsk buljong Spiskummin Chilimix 1 gul lök olivolja salt peppar   Gör såhär: Skölj linserna och lägg dem i en kastrull. Skala och riv morötterna ner i kastrullen och häll på vattnet. Koka upp tillsammans med buljongen och låt puttra  5-10 min. Häll i de krossade tomaterna, spiskummin och chilimix. Dosera lite efter tycke och smak! Låt soppan fortsätta puttra och skala och finhacka under tiden löken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den fått lite färg. Häll sedan ner löken i soppan och rör om. Salta och peppra efter smak, låt sjuda någon minut till och sedan - häll upp i en skål och avnjut din värmande och smakrika måltid!