Kikärtsbiffar och mumsig frukost
Hej på er! Förlåt för dålig uppdatering nu i slutet av veckan, kan väl konstatera att den här veckan blev lite av ett kaos när det kommer till maten... Matplanen följes mycket dåligt, hoppas att ni lyckades bättre med er mat! I fall kommer här bilder från torsdagens kikärtsbiffar; ursprungligt recept från Vår Kokbok, Norstedts förlag. Det enda jag gjorde var att halvera satsen eftersom jag inte ville ha så många, och byta bakpulvret mot ägg. dessutom gjorde jag biffar istället för bollar och struntade i persiljan eftersom jag inte hade någon. Här kommer alltså "mitt" recept. Ingredienser: 1,5 dl kikärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta lite salt 2 msk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 2 ägg Olivolja eller annat stekfett Gör såhär: om du använder torkade kikärtor måste dessa läggas i blöt 10-15 timmar innan du lagar maten (du behöver inte koka dem också) men om du använder färdigkokade är det bara att skölja av dem och hälla i en matberedare eller i ett stavmixerglas. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienserna med kikärtorna och mixa tills det blir krämigt. Den får gärna vara lite kornig. Stek biffar eller bollar på medelhög värme - ät och njut. Jag fick tyvärr kasta i mig biffarna samtidigt som jag gjorde mig i ordning för att gå ut... inte att rekommendera! Til frukost idag innan jobbet blev det fil med banan, hackade valnötter, krossade dadlar och chiafrön, te och en smörgås med brieost och paprika. MUMS! Puss och kram!