Kikärsgryta

Hej! Rätt kass uppdatering under veckan - orsaken är plugg... Men nu är det helg i alla fall och jag inviger den med en mumsig kikärtsgryta med lite bröd och sallad. Supergott!           Ingredienser 1 gul lök 1 vitlöksklyfta olivolja 1 tsk buljong 1 tsk spiskummin 2 krm chilimix 250 g passerad tomat 1 morot 1 palsternacka 2,5 dl kokta kikärtor salt peppar   Gör såhär: Finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten och palsternackan. Fräs löken med kryddorna i olivolja. Häll sedan på tomaterna och lägg i moroten och palsternackan. Låt puttra ca 10 min på svag värme, lägg sedan i kikärtorna och låt grytan puttra några minuter till. Smaka av med salt och peppar! Grytan blir egentligen bara godare ju längre den får småkoka, så ha gärna gott om tid! Se upp så den inte bränns bara.  Servera gärna något gott bröd till och eventuellt någon trevlig sallad.  Trevlig helg!   Puss och kram!