Ingefärsmarinerad tofu med timjanpotatis

  Glad alla hjärtans dag! Hoppas att ni alla haft en fin lördag, med eller utan mysigt sällskap. Själv har jag jobbat, kommit hem och lagat mat, och om några timmar skall jag iväg på födelsedagsfest! Till middag idag lagade jag ugnsbakad potatis och tofu - bästa rätten om man inte orkar laga mat... Haha, bara att slänga in allt i ugnen!   Ingredienser till ca 1 portion 4 skivor naturell tofu   Marinad: 0,5 dl olivolja  1 msk soya 1 cm färsk, riven ingefära 0,5 tsk chiliflakes peppar 0,5 tsk buljong 0,5 tsk spiskummin   3 små potatisar timjan lite olivolja   Gör såhär: Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i tofuskivorna. Skala och klyfta potatisen, lägg den i ena änden av en ugnsfast form. Ringla över några droppar olivolja och toppa med lite timjan. Vänd runt potatisarna lite så att alla får olja på sig. Lägg sedan tofun i anda änden av formen och häll över marinaden. Marinaden kommer förmodligen rinna över lite till potatisarna, men det gör ingenting. Det är mest bara gott med lite extra smakrika potatisar! Vill man absolut inte det så kan man ju alltid lägga tofun och potatisarna i olika formar. Ställ sedan in allt i ugnen, ca 15-20 min. Passa dock noga så att det inte bränns eller inte blir färdigt, eftersom alla ugnar fungerar lite olika.     Som tillbehör rekommenderar jag självklart ruccolasallad och idag åt jag även lite av "bönhummusen" till.   Puss och kram!