Indieninspirerad bra-för-magen-gryta!

Hej på er fina!Här sitter jag och bara känner hur lyckliga mina tarmar är! Jag och min roomie har nämligen hittat en ny blogg och vi är båda helt fast. Nu är det gurkmeja morgon, middag, kväll, ingen mat över 100° och så lite mer gurkmeja. Bloggen jag pratar om heter FoodPharmacy och är helt fantastisk. Två matbloggare i kombination med en professor i medicin berättar på ett lättsamt med lärorikt sätt om tarmfloror och bakterier och delar dessutom med sig av toppenbra recept! Så, här kommer deras goda indiska mangogryta som jag ändrade lite på utifrån vad som fanns i mitt skafferi. Orginalreceptet hittar ni här.  Ingredienser 2 stora portioner1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk torkad och malen ingefära3/4 msk malen gurkmeja1 msk kokosolja200 g krossade tomater1/4 dl tomatpuré1 dl naturella hackade nötter jag använde cashew- och paranöt2 dl havregräddeca 50 g tärnad tofu100 g tärnad mango1 tsk garam masala-krydda1 tsk honunghelt bovete eller annat gott att äta till, kanske ris, bulgur, durrakorn, quinoa...Gör såhär: Koka bovetet. Hacka löken och vitlöken fint, värm tillsammans med ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Ta av från värmen och häll i alla övriga ingredienser. Rör om ordentligt värm upp den så den blir ljummen (så att alla näringsämnen inte värms bort!) och servera genast med tex bovete. Mums! Saknar du saltet kan du strö lite örtsalt över alltihop på tallriken men salta försiktigt, rätten har jättemycket smak som det är!  Med detta önskar jag er en ljuvlig fredag, själv hoppas jag att den vidskepliga oturen håller sig på avstånd! Vi ska opponera på en rapport, få kritik på vår egen rapport och presentera hela vårt arbete - med poster och allt - på en konferens. Sen är höstterminen slut! Våren är så välkommen... Hela klassen firar hos oss med vegansk chili sin carne, baguetter och vin i kväll att vi nu blivit en sjättedels måltidsekolog! Heja oss! Puss och kram <3