Hildes Omenara
Hej finingar! Det är ju allmänt känt att det slängs alldeles för mycket mat i världen och att vi måste minska på våra matsopor. Att ta vara på gamla rester är ju det enklaste sättet att vara miljö-vardags-hjälte! Häromdagen var jag ensam hemma och behövde snabbt fixa något att äta. Det var helt enkelt inte läge för ett storkok! I kylen hittade jag lite bortglömd glutenfri pasta, några rotfrukter och ett paket ägg. Perfekta ingredienser för en Omenara - alltså en vegetarisk korsning mellan omelett och pasta carbonara. För en stor portion eller två mindre, behöver du... Ingredienser 1 ägg en skvätt havremjölk örtsalt peppar valfri mängd kokt pasta jag hade ca 2 dl 1 morot 1 palsternacka 1 vitlöksklyfta 1/2 tomat olivolja Gör såhär: Vispa ägget i en bunke tillsammans med havremjölk, salt och peppar. Häll sedan i pastan. Skala och riv moroten och palsternackan, skala och finhacka vitlöksklyftan och fräs allt tillsammans i lite olivolja tills moroten och palsternackan mjuknat. Tärna tomaten och lägg även den i stekpannan. Häll pastasmeten över alltihop och rör ordentligt så att ägget stelnat i en grynig massa istället för en fast form. Toppa gärna med frön eller hackade nötter för lite crunch och ät eventuellt något gott till! Jag hittade lite sallad och kokt broccoli i kylen som jag åt till. Supergott, billigt och miljövänligt! Puss och kram <3